« Tant Gul
En blogg om livets goda

Kulinariska smakresor

Resor med fokus på mat och vin, det är min melodi. Om du satsat på trading, etoro med mera och tjänat ihop en slant, varför inte lägga dessa på en härlig vin och matresa. Om du vill veta mer om trading läs här och vill du veta mer om trevliga resmål, fortsätt läsa nedan. 

Mat och vin i Frankrike

Frankrike är starkt förknippat med både mat och vin. Det är ett av de viktigaste vinländerna och det finns en mängd vindistrikt i detta land. Mat och vin har en central roll över hela Frankrike. 

Missa inte ett slottsbesök i Loiredalen. Där finns det grymt många vingårdar att besöka. Detta ställe ligger söder om Paris. Loiredalen är en av de vackraste platserna i Frankrike och kallas för Frankrikes trädgård.

En annan vacker plats är Alsace. Här är det tätt med vingårdar och området är känt för sina vita viner. Överallt ligger det även pittoreska byar med små hus samt ett stort utbud av restauranger av hög klass.

Mat och vin i Italien

Italien har långa mattraditioner och de gör även några av världens bästa viner. Mat, vin, kultur och historia samsas här.

Ett resmål är Toscana. Här är det milt kklimt, vacker natur och en fantastisk kultur. Här finns bland annat vinområdet Chianti. 

Ett annat trevligt ställe i Italien är Piemonte som ligger vid foten av Alperna. 

Mat och vin i Spanien

Spanien är världens tredje största vinproducent, samt att här finns ett brett kulinariskt utbud. Tapas är en anledning att resa hit, men de har även en massa annat gott att både äta och dricka. 

San Sebastian är en stad väl värd att besöka, den är bland annat känd för alla sina Michelin-stjärnor-

Missa inte heller ett besök i Barcelona. Barcelona erbjuder mat, vin, shopping, strandliv och kultur. Cava är Spaniens svar på champagne och det finns det gott om här. Utanför Barcelona ligger även vinproducenten Torres, som också är känt för sina olivoljor.

Mat och vin i Sydafrika

Sydafrika tillverkar mycket gott vin. En resa hit kommer att ge dig fantastiska kulinariska upplevelser. Kapstaden är en av världens vackraste städer dessutom. Strax utanför så har du vinodlingar som breder ut sig mot Stellenbosh som ligger i hjärtat av det sydafrikanska vinområdet. 

Kapstaden bjuder på Godahoppsudden, Table Mountain, solnedgång från Signal Hill, varma bad i Indiska Ocenanen eller svalkande dopp i Atlanten. Om du vill uppleva Afrikas vilda djur på nära håll så är det bara några timmar till närmaste viltreservatet och spännande safari-upplevelser.

23 Sep 2020